Mi vagyok? Ki vagyok?

2011.01.05. 20:27

Mikor ezt a bejegyzést írom, éppen elkezdtük a 2011-es évet. Az elmúlt egy év eseményekkel teli záródott és sokkal több kérdést hagyott nyitva, mint egy évvel ezelőtt és még több keletkezett.

A politikai élet egyre jobban kezd szétszakadni. Ott van az MSZP, ami saját indentitás zavarával küzd és a belső harcok, mégha' nem túl látványosan is, kiéleződtek. Van egy kérdéses Gyurcsány és egy ismeretlen Mesterházy. Népszerűségének növekedésére ugyanaz az esély van, mint ami a csökkenést is előidézte, hogy a jelenlegi kormány jelenleg nem képes megbirkózni a helyzettel. (Javaslat 2014-es szlogenre: Csak az MSZP!)
A Fidesz diktatórikus eszközökhöz nyúl és a pártérdekek az eddig csak a szocializmusban látott szintre kezdenek visszajutni. Külföldről is csak kritikákat kapunk, ami soros EU elnökség mellett még a rivaldafényt is ránk irányítja.
Az LMP sem lehet megoldás, a zöld világnézet nem túl népszerű Magyarországon. A gazdaság problémájára nem tudnak kellő választ adni, ez pedig sokkal jobban érdekli az embereket, mint akár egyetlen fa sorsa is.
A Jobbik sikeresen veri szét magát, az újra és újra alakuló gárdák már követhetetlen botrányaival. Az ötleteiket pedig a kormánypárt sajátjaként mutatja be, ezzel is gyengítve és aláásva a Jobbik esélyeit.

A futottak még kategóriába került az MDF amely végre kikerült a parlamentből és az SZDSZ, bár még létezik, nagyon régóta nem képviseli a liberális elveket.

Mindig fontosnak tartottam a szavazásokat, ahol voksommal az ország látszólagos irányába beleavatkozhatok. Liberálisként ma nincs választásom, egyetlen párt sem képviseli az érdekünket, egyiknek sem az ország fellendülése és pozitív megítélése a cél, csupán a saját érdekeik és a támogatóik pénzzel való tömése. Ez nem az az ország ahol szeretnék élni, de szebbet helyet és történelmet nem tudok elképzelni. Mit tehetnék? Azon kívül, hogy egy blogot indítok, ahol elégedetlenségemet és ötleteimet próbálom leírni és remélhetőleg megosztani másokkal. Szeretném ha az elkövetkezendő években egy liberális párt alakulna, amely független minden ma létező és valaha létezett szervezettől és támogatja, hogy viszonylagos korlátok nélkül, őrködő szereppel is lehet irányítani és a világ színvonalába kerülni.

Utópia? Álom? Egy őrült elme elképzelései? Talán. Hiszem, hogy egyszer az emberek is felébrednek és az álom lesz a valóság, a valóság pedig (rém)álom, amiből éppen felriadtunk. Tudom, hogy ehhez többet kell tenni, mint amennyit meg tudunk; ha ma nem kezdünk neki soha nem valósul meg. Kell, hogy legyen megoldás és kell rá mód, hogy a magyar gondolkodást megváltoztassuk.

Bizonyítsuk be, hogy nem igaz: ha Magyar a barátod, nincs szükséged ellenségre. Nekem minden Magyar a barátom!

A bejegyzés trackback címe:

https://liberalisvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr92563462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása